E-mailadresAfdrukken

Gene Thomas in concert met 'Onze Taal' Kumtich

Titel:
Gene Thomas in concert met 'Onze Taal' Kumtich
Wanneer:
za, 31. januari 2015, 20:30 h
Locatie:
Tienen - Cultuurzaal Manège - Tienen, Vlaams-Brabant
Categorieën:
Concert, 2015
Gene Thomas in concert met 'Onze Taal' Kumtich

Omschrijving

 

logo_OTK_100jaarZaterdag 31 januari 2015

Deuren 19.30 uur Aanvang 20.30 uur

Zaal Manège Tienen

Kaarten in voorverkoop €14:

Gene Thomas in concert mer KH OTK

Gedurende het concert zal u kunnen genieten van het gastoptreden van Gene Thomas.

In 1995 kiest Thomas, samen met Gina Blondeel, voor de dansmuziek en is X-session een hitfeit. Met X-session scoorden ze verschillende hits! Van 'say yeah', tot 'on and on' en 'hot shot', ... Naast hun verschillende hits behaalden ze ook twee Donna Awards en twee TMF Awards als groep en Gene dan nog eens een TMF award als beste zanger.
Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session.

In 2003 begon Gene Thomas aan zijn solocarrière. Dit was een volledige nieuwe uitdaging. Thomas kiest resoluut voor het Nederlands, omdat dit de taal is dat dichtst bij het publiek staat. Zijn eerste single Voor haar, geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3, was alvast een schot in de roos. Hij stond een aantal weken op nummer 1 en behaalde een gouden plaat. De volgende single 'Wees van mij' werd geschreven voor de tv-reeks Aspe, die ook een kanjer van een hit was. Even later werd het album 'Dichterbij' uitgebracht. 'Evenwicht' was de titel van zijn tweede Nederlandstalig album.

In de X-Session tijd presenteerde Thomas een seizoen lang het televisieprogramma Ultratop, met de gelijknamige Vlaamse hitparade, op de VRT. Hij heeft ook een tijdje op TMF gepresenteerd en is sinds eind augustus 2007 te zien op VIJFtv. Daar bekleedt Thomas de rol van omroeper en daarmee is hij meteen ook de enige man die dit beroep in Vlaanderen uitoefent. Sinds 2009 is hij het vaste gezicht van de muziekzender 'anne'. Hij presenteert er niet alleen z'n eigen programma's, maar doet ook de presentatie van alle events zoals de 'anne komt naar je toe' tour die in de zomer van 2011 meer dan 100.000 bezoekers had.

Vanaf 2009 maakt hij samen met Gina zijn comeback met X-Session waar hij weer enkele optredens maakte en enkel nummers als Automatic en Come Together schreef. In maart 2012 werd X-Session definitief stopgezet.

In 2014 was Gene Thomas voor het eerst als acteur te zien zijn met een gastrol in de politieserie Aspe.

Geniet alvast van dit optreden en uiteraard van de prachtige muziekstukken van de harmonie!

Gene Thomas zal begeleid worden door de Koninklijke Harmonie ‘Onze Taal’ uit Kumtich onder muzikale leiding van onze dirigente Evelyn Raes.

 


Locatie

Locatie:
Tienen - Cultuurzaal Manège
Straat:
Minderbroedersstraat 15
Postcode:
3300
Plaats:
Tienen
Provincie:
Vlaams-Brabant
Land:
Belgium
Tienen - Cultuurzaal Manège

Omschrijving

(huidig Kazerneplein)